ovan period

Period horoskopskog znaka Ovan

Razdoblje Ovnova već je par dana pred nama. Ovan je početni i prvi znak zodijaka. Za razliku od gledanja u životinjskom svijetu gdje se ovnovi smatraju plementiom domaćom životinjom koja predvodi stado i čuva ga, u području horoskopa nema se baš povoljan pogled na ovaj znak. Jedino što je istina u cijeloj priči o Ovnu jeste njegova tvrdoglavost prodornost što su zapravo dobre osobine u mnogim životnim situacijama. Sve ostalo se nadodaje po volji onoga tko horoskop izrađuje te bi gledanje čitanje istog možda trebalo ograničiti na stranice na kojima pišu profesionalni astrolozi, a ne razni časopisi s potpisima nepoznatih imena.

Poznate ličnosti rođene u ovom znaku su: Leonardo da Vinci, Emil Zola, C. Baudelaire, Raphael, Bach, Goya. Zpažate koliko umjetničkih duša je rođeno pod znakom Ovna?

I bez obzira što je ratnički nastrojen Mars vladalac ovog vatrenog znaka, Ovnovi su vatreni upravo tamo gdje treba i kad treba. Neki to zovu negativnom eksplozivnošću no prije će biti da je stvar u preživljavanju, borbi za opstanak, vlastito dostojanstvo te čast. To su plemenite duše, pune strasti, kreativne mašte i vizije naklonjene svemu od čega im srce podrhtava I što će ih baciti u zanos stvaralašta, bilo da se radi o poeziji, slikanju, graditeljstvu ili kulinarstvu, posve je svejedno. Ono što je bitno jeste da im srce gori dok nešto obavljaju, da se osjećaju živima. Hrabri su, ne prezaju pred mnogo toga, spremni su se svaki čas suočiti sa bilo kakvom situacijom u želji da je riješe.

U ljubavnom životu znaju biti ljubomorni i posesivni, no često za takvo nešto postoje opravdani razlozi, a manje često je to bez razloga. Imaju dobro razvijenu intuiciju njome se ponekad vode no više se oslanjaju na um, na mentalni dio, na realnost i logiku. U ljubavnim vezama traže prvenstveno vjernost, a ostalo im je nadrugom mjestu. Ostaje pitanje koliko su oni sami vjerni? Mnogi Ovnovi spremno pravdaju svoja zastranjenja, ali teško opraštaju osobama koje vole. Zapravo je najveći problem ovog horoskopskog znaka to da jako teško opraštaju nanesenu im povredu. Dugo pamte, dugo nose u sebi gorčinu i bol. Žele dominaciju, da su oni uvijek glavni i da je njihova zadnja, jer uvijek vide opasnost ako netko prednjači ispred njih – što pokazuje izuzetno borben i srčan duh. Ne odriču se svoje ljubavi i spremni su je braniti po cijenu života, jer ne vlada uzalud borbeni Mars ovim znakom. Znaju biti i nestrpljiv ako odmah ne dobiju ono što žele u ljubavi i ponekad izgubiti samokontrolu u žudnji da što prije osvoje ono što žele. Zanimljivo je da je potvrđeno da se vrlo često odlično slažu s horoskopskim znakom Ribe.

Budućnost Ovnova u ljubavi, ali i u poslovnom životu je izvanredna i oni ponekad to previde te znaju zastati, ali to su izuzeci. Mora se dodati da su skloni luksuzu, ali malo nas to nije, zar ne? Vole lijepe stvari, vole skupe stvari, pa poneka prevrše s potrošnjom i nađu se u nezahvalnoj situaciji. No brzo se izvuku.

Prigovara im se da nemaju obzira, da su nametljivi i često drski, ali Ovnovi su po prirodi vođe u bilo kojem području, pa takve osobine i nisu baš na odmet ako se hoće vladati situacijom osobito u poslovnom okružju.

Sretni brojevi: 1, 8, a boja koja ih označava je narančasta ili žuta.

Dani koji im donose sreću su ponedjeljak i petak, a i utorak.

Period Ovna u koji smo upravo ušli je turbulentan i vatren kao i sam ovaj horoskopski znak.

https://www.vidovitost.net/horoskop/ljubavni-mjesecni-horoskop-za-ovnove/