zauzeti muškarci

Zašto žene vole zauzete muškarce

Zauzeti muškarci

O ljubavi se ne može suditi ili je to u najmanju ruku jako teško, no daljnji tekst zapravo govori o jednoj vrsti privlačnosti karakterističnoj za mnoge žene tako da možete sami zaključiti radi li se tu o ljubavi ili o nečem drugom. Zasnovan je na znanstvenim činjenicama o ljubavi i ljubavnim odnosima. Statistike ne griješe, kažu mnogi, no isto tako ne možemo tvrditi da su nepogrešive. Jedna osjetljiva tema…

Mnoge slobodne žene više zanima muškarac kad znaju da je već u vezi ili braku. U stvari, jedno znanstveno istraživanje je pokazalo je da je 85 posto slobodnih žena zainteresirano za muškarca koji je u vezi ili braku, dok je tek omanji postotak privučen slobodnim muškarcima. Mnogima je trava u tuđem dvorištu očito zelenija. Zaboravlja se pri tome jedno važno pitanje: Ako vara nju sa mnom, gdje je tu iskrenost, povjerenje i hoće li i mene tako varati?

Ipak, u takvim situacijama važnu činjenicu odigrava adrenalin: tajna veza – zabranjeno voće – seks iza leđa drugoj – napetost – stalno skrivanje i oprez, itd…

Taj početni zanos se po pravilu nakon prvobitne vatre većinom završava na ne baš dobar način. Rijetko se događa da zauzeti muškarac ostavi svoju partnericu zbog ljubavnice. Ali zaljubljena glava nema vremena o tome misliti.

Dvije znanstvene tvrdnje na temelju ispitivanja na tisuće muškaraca i žena:

-Jer su bile nekada također prevarene i povrijeđene u vezi ili braku

-Jer su iz obitelji u kojoj je jedan od roditelja imao izvanbračnu vezu, bio nevjeran.

Krivolovke

Međutim, postoji i vrsta žena koje se zbog vlastite nesigurnosti na taj način dokazuju misleći da su superiornije i poželjnije u odnosu na ženu s kojom je taj muškarac u vezi ili braku. Takve žene zapravo ne osjećaju pravu ljubav već želju za “pobjedom” te dokazivanjem vlastite nadmoći i vrijednosti nad drugom ženom. “Ako je sa mnom i uspijevam ga odvojiti ma na koliko vremena od obitelji ili djevojke, onda sam zaista privlačna i posebna”

Riječ je o narcisoidnom poremećaju ega.

Naravno da je ovakve stvari teško ili čak nemoguće priznati bilo kojoj ženi koja je u vezi sa zauzetim muškarcem. Ipak, reći ćemo da se srcu ne može naređivati i određivati tko će ga privući. Na koncu, nije li riječ o karmi?

Ovaj tekst se odnosi na žene koje konstanstno privlače samo zauzeti muškarci, a ne na one žene kojima se to jednom dogodilo.

dr. sc Mirjana Pavlov Horvat