prekid veze

Kako prekinuti ljubavnu vezu

Prekinuti ljubavnu vezu često se čini kao nemoguća misija, jer mislite da će vaš život postati pakao čak i ako je vaša veza već pakao. Ipak, ne zaboravite da je vaša dobrobit na prvome mjestu i gledajte dugoročno na budućnost. Jer puštate li da loše stvari idu sve dalje – poslije će biti sve teže. Uzdignite se iznad osjećaja žrtve i uvjerenja kako vi to ne možete podnijeti. Najteže je prekinuti one veze kad vam je još stalo, ali vidite da ne ide i ne ide… Za to može postojati mnogo razloga. Važno je znati kada stati. Pokušajte sa ovim savjetima, nećete izgubiti ništa, a dobiti možete mnogo.

1. Maknite se od svega što podsjeća na njega / nju

Muškarci i žene imaju tu naviku zadržati neke sitnice na voljenu ili manje voljenu osobu. Ovakve stvari blokiraju svoju budućnost i dovode do stajanja u mjestu. Prvo što trebate učiniti je riješiti se onoga što vam je dao partner. Nemoje čuvati ništa što će vas podsjećati na njih. 

2. Na svaki način stopirajte komunikaciju a to se najviše odnosi na društvene mreže.

 Učinite veliko čišćenje i blokirajte ih odasvud kako ne biste mogli vidjeti što se događa u njihovom životu. To sada nije više vaša stvar. Usredotočite se na svoje dobrobit.  Ako ostanete nepovezani, lakše ćete proći kroz prekid, a osobito ako vam je nanesena bol.

3. Završite bez svađe. 

 Ono što je učinjeno je i ono što je nestalo gotovo je i važno je to prihvatiti. Pamtite ovo tako da nikada ne razmišljate o kršenju i vraćanju izvora agonije u svom životu. Ako morate vratiti nešto, bilo što, poklone ili prtljagu, vraćajte Ako ste imali zajedničke račune, bilo koje vrste, bilo gdje, samo ih ukinite. 

4. Otputujte ili se odmorite na neki drugi način.

 Kad sve ide niz brdo, napravite kratku pauzu od posla. Ako studirate, tada si ne možete priuštiti predah, jer to može utjecati na vaš napredak. Ali možete uzeti odlazak s posla na nekoliko dana. Neka sva negativnost izlazi. Oprosti partneru i uči. To je vaš život i samo ga vi možete spasiti, a netko drugi. 

5. Zaboravite! 

Ne postoji trenutni gumb da se poništi sjećanje, ali morate trenirati svoj mozak da prestanete razmišljati o njima. S vremenom ćete se početi osjećati bolje. Držeći se nekog bolnog događaja svog života, uništit će vam mir i učiniti da se osjećate jadno.

prekid veze6. Udomite kućnog ljubimca ako ga već nemate

 Ako imate vremena i to si možete priuštiti,  zadržite kućnog ljubimca. To može biti i pas ili mačka ili ptica. Kućni ljubimci zaslužuju ljubav, brigu i pažnju. A dobar dio je da vas vaš ljubimac nikada neće izdati. Imati kućnog ljubimca pomaže u rješavanju raskida i razdoblja stresa i depresije.

 7. Bacite se na neki hobi

 Neki vole sport, neki čitati, slikati, pisati, mnogo je toga. Odaberite hobi zbog kojeg se osjećate bolje i povezano sa životom. Hobi bi trebao biti zabavan i koristan tako da vaš um ne može lutati bilo gdje drugdje. 

 Pod svime iza, mislim na svu štetnu emocionalnu prtljagu koja vas sprječava da uživate u životu. 

8. Počnite vježbati ustrajno

 Vježba će vam pomoći da uzdignete raspoloženje. Budite disciplinirani. Tijekom vježbanja, određene kemikalije, koje su odgovorne za izazivanje sreće i mira, oslobađaju serotonin – izvor sreće. Čine da se osjećate bolje. Zato se pridružite nekom sportskom klubu tili bilo kojoj drugoj aktivnosti koja zahtijeva fizički napor. 

9. Pobrinite se više oko svoga izgleda, više nego inače. Promijenite način odijevanja, frizuru, šminku da bi u ogledalu vidjeli novu osobu spremnu da krene dalje, jer vanjska promjena ima vrijednost koliko god da čini površna. 

10. Ne ignorirajte unutarnji glas koji vam govori da krenete dalje, da je vrijeme za promjene i ne ignorirajte spoznaju da više niste sretni u toj vezi većinu vremena.

Ovih 10 savjeta mogu se okarakterizirati kao nešto što zvuči previše jednostavno za one koji još uvijek trpe u vezi, a uz to još uvijek vole. To nikako nije točno. naravno, lakše će biti onima kojima je ljubav presušila.