ljubav strah

Strah od ljubavi i povjerenje

Strah od ljubavi i potiskivanje osjećaja gori su od bježanja, distanciranja i skrivanja onoga što osjećamo te tako izbjegavmo da doživimo ono najvrjednije na svijetu: osjećaj ljubavi. Mnogi o ljubavi govore s gorčinom zbog razočaranosti u prošlosti i sadašnjosti, izgubljene nade da će ikada pronaći svoju srodnu dušu i to je najveća greška koju čovjek može učiniti u životu. Jer uvijek postoji osoba kao ti koja čeka na ljubav, a usput se boji, ali i dalje čeka. Strah od ljubavi je od izuzetne važnosti prevazići.

Povjerenje

Nekog tko te drži za ruku kao da te nikada neće pustiti. Nekog zbog čijeg dodira osjećaš povjerenje. Nekog u čijem se prisusttvu osjećaš ugodno.

Nekog tko ti daje nadu da je ljubav autentična jer zbog te osobe to i osjećaš.

Važnost

Nekog tko ima mjesta za tebe, a ne mora napraviti mjesta za tebe.

Nekog tko se ne mora truditi da se osjećaš kao da mu pripadaš, već jednostavno osjećaš da pripadaš.

Prihvaćanje

Nekog tko ne može podnijeti da si tužna.

Nekog tko uživa u tvojoj sreći, nekog tko želi biti najbolja verzija sebe za tebe kao što i ti želiš za njega.

Usrećivanje

Sretnica što te taj netko odabrao i nastavlja te odabirati svakoga dana.

Nađi nekog tko se osjeća kao sretnik što si ti odabrala njega, kao što se i ti osjećaš kao sretnica zahvaljujući njemu.

Poštovanje i podsticanje

Ne zato što želiš biti bolja od te osobe u natjecateljskom smislu, nego zato što želiš biti svoja najbolja verzija kad si s njom.Nekog zbog kog ćeš mijenjati perspektivu. Nekog tko se neće uvijek složiti s tvojim mišljenjem, ali će ga poslušati i reagirati iskreno. Iskrenost nije uvijek lijepa, ali znat ćeš da ta iskrenost dolazi iz ljubavi, a ne iz zavisti.

Istina je da je često teško pronaći osobu koja će nam vratiti povjerenje u ljubav, ali je istina i da često biramo “one pogrešne” koji zapravo nisu pogrešni već jednostavno nisu za nas, za tebe. Nikada ne gubite povjerenje u postojanje prave ljubavi i u to da ćete je pronaći. Možda ne kada vi mislite da je trenutak već kada univerzum otvori vrata samo za vas.

Izvor: zdravaisretna.hr

Obrada teksta: ljubavnidetektiv