kako obnoviti ljubav

Kako obnoviti strast

Nakon kraćeg vremena provedenog u braku ili vezi, strast splasne i to je nepobitna činjenica koju teško priznajemo. Poslije strasti biva ljubav ili…Kraj. Za razliku od strasti, ljubav su zreli osjećaji koji se ne zasnivaju samo na intimi već na svim drugim životnim faktorima: međusobno poštovanje, kompromisi, opraštanja, itd…Bombardiranje medija i kojekakvih help-self knjiga o tome da veza ne može opstati ako nema intime urezana nam je u memoriju te manje više svi vjerujemo u to. Netočno. Sa strašću često umre čak i prava ljubav ako se vjeruje slijepo u ovakve neistine.
Preopterećeni svakodnevnim brigama, stresom, financijskim problemima a sve životne krize mogu dovesti jednog od partnera ili oba u situaciju da mu, kako se to kaže, “nije do toga…” Ne isključuje se ni postojanje treće osobe kao i zanemarivanje izgleda, osobito to važi za žene.

Međutim, česti su upiti i s muške i ženske strane, kako vratiti strast u vezu, kako obnoviti intimu koja je zatajila?
Postoji više poznatih načina koji doista nisu čudo za pokušati, a pozali su se sasvim uspješnima. Broj jedan je da izbjegavate svađe i taj savjet je preduvjet da bi išli dalje u potrazi za “izgubljenom strašću.”
ljubavne svađe
A. Neophodno je reći partneru/partnerici o svojim osjećajima u vezi intimnog života. Otvoreno se izjasnite što vam i na koji način nedostaje. Možda vas bude sram, no ovaj korak je neophodan, dakle, komunikacija.

B.Potrudite se da zajedno idete u krevet ako to već ne činite. Tako otvarate prostor za više međusobnog dodirivanja, dakle fizičkog kontakta, a to može biti samo nježno maženje u početku bez pritiska da se ide do kraja.

C.Žene, udarite s najjačim oružjem, a to je posebno donje rublje koje do sada niste nikada nosili: sitna iznenađenja daju krupne rezultate. Pružanje intimnog zadovoljstva partneru/partnerici kada se nikako ne nada.

D.Muškarci, većini žena je najvažnija nježnost, a tek onda puni intimni čin, pa bi bilo dobro da to ne zaboravljate, kao ni pažnju: cvijet, mali poklončići, poljubac kada to najmanje očekuje, itd…

E.Nemojte reći sve sam probala/probao. Uvijek ima drugi put, drugačiji pokušaj ako vam je doista stalo. Kao što posao ili djecu stavljate kao prioritet u svome životu, stavite sada kao prioritet intimu, prije svega.
No ono što je najbitnije jeste da sve bude bez grča i pritiska, bez razvijanja filmova u glavi i nagađanja i sumnji i nevjerice da će te uspjeti.
Gornji savjeti su manje više svima poznati, ali ih malo tko primijeni. Ne pomičemo se očekujući čudo, da se strast odjednom ponovno razbukta kao u početku odnosa.
No to se neće dogoditi ako ne uložite dio sebe. Niti će se dogoditi ako su osjećaji zauvijek splasnuli. U svakom slučaju, vrijedi pokušati, ne gubite ništa, a svjetske statistike potvrđuju uspješnost navedenih koraka.
Ljubav je dar. Ljubav je igra. Ljubav je sve.Strast je samo jedan dio nje.