pronalaženje srodne duše

Pronalaženje srodne duše

Pronalaženje srodne duše je put na koji se kreće u potrazi za dubokom i smislenom vezom, a to činimo sve dok ne pronađemo našu srodnu dušu.

Srodna duša je onaj odnos što nadilazi puko druženje ili prolaznu avanturu; upućuje u carstvo duhovnih i emocionalnih veza koje se osjećaju istinski snažno i duboko i različito od stabdardnih, klasičnih ljubavnih veza.
Duša je netko tko se s vama povezuje na dubljoj razini, srodan duh u kaotičnom vrtlogu života. Kad pronađeete svoju srodnu dušu, to je poput otkrivanja nedostajućeg dijela sebe, osjećaj intimne i duhovne povezanosti koji do tog trenutka niste upoznali. Emocionalna kompatibilnost sa srodnom dušom je – slikovito – poput plesa u kojem oboje plešete u istom ritmu.

srodna duša

Traganje za drugim dijelom sebe je nalik lovu na blago, a nagrada je duboka, smislena veza. Bilo da se radi o prijateljima, suradnicima na poslu, ili slučajnom susretu s nepoznatom osobom ili osobom iz prošlosti koju znate, otvortie svoje srce i oči, jer nikad ne možete znati gdje se vaša srodna duša možda “skriva.” Često pronalaženje srodne duše bude iznenađenje u smislu da je to netko koga odavno poznajete, a nikad niste pomislili… Dok se ne dogodi onaj klik!
Povjerenje i intimnost sastavni su dio svakog odnosa, no sa srodnom dušom to je na dubljoj razini od uobičajene, od svih koje ste do tad upoznali i iskusili;
to su ključni sastojci koji vezu pretvaraju u čvrsti, vječni odnos. Izgradnja povjerenja uključuje prepuštenost i iskrenost, potpuno otvaranje drugoj strani. Važno je ne zaboraviti da ste ipak dvije odvojene duše koje se sastaju, a ne spajaju u jednu kako to mnogi tvrde pogrešno.
Traženje i pronalaženje srodne duše može biti put ispunjen neočekivanim preokretima, izazovima, ali i varkama. Razumijevanjem značenja srodnih duša, prepoznavanjem znakova duboke povezanosti s određenom osobom, je ključ. I ono najvažnije, slušajte glas svoje duše, intuiciju koja vam u određenom času šapne: to je prava / pravi!