horoskop zodijak

Horoskop kao način življenja

Povijest horoskopa – astrologije seže daleko u prošlost još iz drevne Mezopotamije, 2400 godina prije nove ere i dio je astrologije, astrološka mapa, koja je bila na dobrom putu da bude priznata kao znanost, no to se nije dogodilo. Ti drevni narodi, Egipćani. Kinezi, Indijci pratili su kretanje planeta i sazviježđa i to je bio početak.
Ukratko, horoskop ili zodijak to je planetarna situacija na nebu u trenutku rođenja neke osobe, točnije, položaj planeta i znakova u danu i satu i godini kada se netko rodi. Također je način življenja za mnoge: ravnaju se na dnevnoj bazi što im horoskop za njihov znak svaki dan govori, što ih čeka, čega se moraju paziti te na koncu su tu i savjeti dana, tjedna, mjeseca, godine. Astrološka grana nikada nije vršila podjelu na “muško” i “žensko” što se tiče osobina pojedinih znakova i općenito. Astrolozi tvrde da svaki znak otkriva nečiji karakter, nagone, pa čak i da ime otkriva neke značajke pojedine osobe.
Drugi na sve to zajedno gledaju samo kao na zabavu, a treći uopće ne vjeruju i smatraju da su sve to besmislice.

Što je istina?

Kako je rečeno u seriji Dosjei X “Istina je svuda tko nas.” No je li moguće da preko 7 milijardi stanovnika na zemlji s određenim znakom ima potpuno iste osobine? Na prvu se čini nemoguće no ako se pobliže sa psihološke i antropološke strane analizira sličnost između ljudi, dolazi se do zaključka da smo u suštini jako slični. To opet daje rezultat da je ono što se pripisuje nekom zodijačkom znaku doista istinito, bar općenito.

Tko izrađuje horoskope?

U vrlo rijetkim slučajevima to zaista čine astrolozi posvećeni svome zvanju ili hobiju, a u najčešćim slučajevima dnevne novine, dakle mediji, izbacuju horoskope bez ikakvog smisla i svrhe. Međutim, ljudima je većinom svejedno gdje čitaju o svom zodijačkom znaku, pa se vode onim što piše u čemu, mora se dodati, nema baš ništa loše osim jedne stvari: neistiniti su, izmišljeni. Naravno, najpopularniji je ljubavni horoskop i to je odlično ako je izrađen od strane stručnog astrologa, a ne novinara.

horoskop zodijak

12 znakova zodijaka:

Svaki znak je obilježavaju određene karakteristike, vrline i mane i svaki ima svoj period i njime se ravnamo prema datumu našeg rođenja. Ako se ne ulazi u dublju astrološku analizu, dovoljan je datum rođenja, ponekad podznak da bi na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi mogli saznati što nas čeka. Znakovi se dijele na vatrene znakove, vodene znakove, zemljane znakove i zračne znakove, što znači da je svaki znak pod utjecajem jednog od ovih prirodnih elemenata.

Vatreni znakovi:

Ovan – osobe rođene od 21. ožujka do 20. travnja
Lav – osobe rođene od 24. srpnja do 22. kolovoza
Strijelac – osobe rođene od 22. studenog do 21. prosinca

Vodeni znakovi:

Škorpion – osobe rođene od 24. listopada do 22. studenog
Ribe – osobe rođene od 20. veljače do 20. ožujka
Rak – osobe rođene od 22. lipnja do 23. srpnja

Zemljani znakovi:

Jarac – osobe rođene od 22. prosinca do 20. siječnja
Bik – osobe rođene od 20. travnja do 21. svibnja
Djevica – osobe rođene od 23. kolovoza do 22. rujna

Zračni znakovi:

Vodenjak – osobe rođene od 20. siječnja do 19 veljače
Blizanci – osobe rođene od 22. svibnja do 21. lipnja
Vaga – osobe rođene od 23. rujna do 22. listopada

Zaključak:
Pouzdati se u horoskop ako je izrađen od strane astrologa može nam donijeti važne smjernice u životu i osvijetliti neke značajke osoba oko nas kao i povezanost s njima ili potpunu nepovezanost – suprotnost.