ljubavni trokut

Uvijek druga

Kako izgleda kad ste partneru uvijek na drugom mjestu?

Od vas je uvijek važnije društvo, prijatelji/prijateljice, posao, utakmica ili neki hobi. Često se kod parova događa, recimo, dok zajedno gledaju TV da partner otvoreno komentira druge žene u pozitivnom smislu, naravno…Većini žena to stvara manjak samopouzdanja i nesigurnost u ljubav partera, te samim time frustracije koje mogu biti svjesne ili podsvjesne.
Ili: Dogovor je za izlazak već utvrđen, on u zadnji tren javlja da mu je iskrsnulo nešto… To nešto je očito važnije od vašeg viđenja, ne.Ako se dogodi koji put nema važnosti, no ako je učestalo, onda…Ima! Za sve ima vremena, ali kad vi tražite vrijeme za vas dvoje, rijetko kada ga nađe, jer uvijek ima nešto drugo“jako važno.”
Ako ne živite zajedno, rijetko kad se prvi javi, a ako se i javi prvi onda je to većinom neka odgoda već dogovorenog za vas dvoje.
Međutim, riječi “uvijek druga” uglavnom se koriste u kontekstu da postoji ljubavnica, točnije preljub. Nekako, kada se sve sagleda, za što bi se vi odlučili da je gore? Ovo prvo navedeno ili da ste druga u smislu da je u pitanju preljub?Naravno, ovisno od iskustva, odlučit ćete se za ono što ste vi možda osobno doživjeli ili niste, ali imate svoj stav u pogledu toga.
Odgovor je da je isto. U obje situacije vi ste druga koliko god da vam se na prvu čini da je najgore ako vas partner vara. Ne vara li vas i u prvom slučaju u kojem se veza održava na aparatima s povremenim dobrim razdobljima koja daju utjehu da nije baš sve tako crno, da je on takav, da ga treba prihvatiti i poštovati njegovu slobodu i ostali shit koji možete pronaći u self-help knjigama ili, preciznije, priručnicima za život.
Napokon,vi odlučujete što činiti sa svojim životom, vi birate hoćete li biti sretni ili nesretni u takvim situacijama, s takvim partnerima, pa bi bilo uputno da tri puta razmislite. Ili je dovoljno razmisliti samo jednom?