iskustvo

Iskustva ljubavnica 6

Iskustvo ljubavnice za razmišljanje

U izvanbračnoj ljubavnoj vezi sam već tri godine. Nakon svih patnji koje sam prolazila kroz ovo vrijeme shvatila sam jedno: sve smo mi ljubavnice obične glupače koje zadovoljavamo oženjene muškarce, jer im je strast za njihovim suprugama ugasla kao što će ugasnuti i za nas. Uzalud se tješimo kako će se ON jednog dana rastaviti od žene dok za to vrijeme daje obećanja u stilu: dok djeca odrastu, dok otplatimo kredit, dok ovo, dok ono…Ne budite naivne vi koje vjerujete da će te jednog dana doživjeti sreću da se vaš tip rastavi od svoje žene. Uostalom, zašto bi. Kad se bolje razmisli, svejedno mu je, jer će i ljubavnica vremenom postati kao i žena s kojom je u braku. Ne kažem da nema izuzetaka, ali ih nešto ne vidim. Još kad čitam po internetu sve te bajke o sretnim završecima, iskreno, povraća mi se. Imam prijateljicu koja mi uporno savjetuje da ne gubim vrijeme i ne trošim život na vezu u kojoj sam, ali…Volim ga. Nije da više vjerujem da će se nešto promijeniti, ali nada nikad ne umire, kako se ono kaže. Recimo kad bi čekala da njegova djeca odrastu, to bi bilo oko 10-15 godina, a da on i žena otplate zajedničke dugove, također oko desetak godina. Tako da se više ne zavaravam o nekoj našoj budućnosti. Odlučila sam u uživati s njim dok traje i strah kad ću dobiti nogu je sve manji. Prestala sam ga zapitkivati o tome kad će izaći iz braka, prestala sam “gnjaviti” kako je on to jednom rekao za moje propitkivanje. I nekako, za nijansu mi je bolje. Moj savjet bi bilo moje iskustvo. Ne vjerujte u obećanja, uživajte dok traje. Sve drugo je patnja, stres, samozavaravanje koje vas ne vodi nikuda. Ne želim reći da se nekoj od nas posreći, ali se ponekad pitam koliko smo zaslužile tu sreću, ako znate na što mislim. Koliko je naš voljeni zaslužio sreću? I što je sa suprugom?

Da li je ona zaslužila to što joj se događa bilo da zna ili ne zna. Budite iskreni i nesebični na trenutak. Bez obzira što muškarci po navici odmah kažu da im je brak u raspadu, da ne vole svoju ženu, da će se razvesti…Nekako, oni u većini slučajeva ostaju s tom ženom koju navodno ne vole. Ako nju s nama vara, zar mislimo da neće sutra isto tako učiniti i nama?

Postotak onih koji ostave ženu zbog ljubavnice je jako nizak. Tako da, eto, ja sam se pomirila sa svojom ljubavnom situacijom i ulogom druge žene u njegovom životu.

D, 44 god.