bračne krize

KRIZA BRAKOVA I VEZA

BRAKOVI I VEZE U KRIZI

MOŽE LI SE NARUŠENI BRAK ILI VEZA SPASITI?
U nekom trenutku se morate zapitati hoće li se brak ili veza spasiti ili ne. Nesretni brakovi mogu ponekad ostati takvi, ali nema smisla baviti se nečim što niti jedan partner ne želi. Da možete birati, dali bi i dalje u brak s tom istom osobom?
Najviše posljedica mogu izvući djeca ako dođe do raskida braka, ali isto tako će djeca imati posljedice promatrajući nesretan brak roditelja.

DA LI VAM PROBLEMI VEZANI ZA PARTNERA ILI VAŠI OSOBNI?
Često kad smo pod stresom svaljujemo krivicu na partnera. Uvjeti na posli, novčane krize, nemogućnost imanja djece neki od razloga zašto razni razlozi za stres mogu prouzročiti raspad braka.
Postoje veliki i mali problemi, no komunikacija može riješiti sve ako je moguća.

DONOŠENJE ODLUKE…
Morat će te sami sa sobom proanalizirati da li je vaš brak, (ili veza), vrijedan pokušaja da se spasi. Tu se treba svaka pojedinačna stavka braka dobro odvagnuti i sagledati sa svih strana i po mogućnosti objektivno kao da promatrate nečiji tuđi brak.
Najčešća zamka su zajednički novčani dugovi i djeca kao razlog da se ostane zajedno. No uzmite u obzir da djeca vide i osjete više nego što mislite, pa je nesretan brak i njihova nesreća. Razlikujte bračnu krizu od nesretnog braka.

ZAMKA
Lijepa zajednička prošlost može biti zamka ako se previše osvrćete na nju, jer vas ona tako drži u okovima da bi opet moglo biti isto. Moguće, da. Ali u većini slučajeva-ne. Kad sagledavate svoje bračno stanje prvenstveno se fokusirajte na sadašnjost, a letimično na prošlost.

LJUBAV
Na koncu se pitate, gdje je sva ona ljubav s početka braka ili veze za koju ste mislili da nikda neće proći, ako je brak bio utemeljen na ljubavi? Mnogi ne znaju razliku između zaljubljenosti i ljubavi. Većina brakova zapravo započne zbog zaljubljenosti koja je kratka vijeka. Da li je ljubav u pitanju saznate poslije par godina kada u potpunosti upoznate partnera/partnericu. Ako je doista počelo od ljubavi, a ne od zaljubljenosti, onda su vaše šanse da veza ili brak budu spašeni mnogo veće. Jer ljubav je trajni osjećaj, nešto posve različito od zaljubljenosti. Ne zasniva se na prolaznoj strasti već dubokim nesebičnim emocijama pri kojima prihvaćamo partnericu/partnera onakve kakvi jesu i obratno.

 

Biba