ljubavno iskustvo

Iskustvo jedne ljubavnice: što mi se to događa?


Negdje sam pročitala da se zaljubljenost može kontrolirati, čak spriječiti, da je sve pitanje podivljalih hormona, stvaranje slike o nekome tko doista nije osoba u koju smo zaljubljeni i tako slično.
Ja imam 39 godina i zaljubila sam se u svoga supruga s 20 godina kada smo se uskoro i vjenčali, brak traje već 19 godina. On je često na putu tjednima, pa sam većinu vremena sama, jer nemamo djecu. Ono što mi se dogodilo prije par mjeseci ja ne mogu kontrolirati a kamoli spriječiti. Zaljubila sam se, ludo zaljubila u čovjeka koji mi uzvraća osjećaje, ali na čudan način i zato i dijelim svoje iskustvo, jer nisam nikada čitala o situaciji kakva je moja, nikada čula ništa slično. Radi se o tome da moja ljubav, ili da kažem moj ljubavnik, ima krajnje čudno ponašanje i ja nikada ne znam na čemu sam zapravo s njim. Par dana ponaša se divno, obasipa me pažnjom, govori mi o lijepe riječi, a zatim dolazi par dana kada mi govori da je među nama samo seks, da nemamo budućnosti, da me uopće ne voli već da samo sa mnom uživa u fizičkom odnosu, a onda opet dolazi par dana kada je jako agresivan, tako da me je par puta čak skoro udario gurnuvši me jako u svađi kada sam uporno inzistirala da mi objasni svoje ponašanje. Sve podnosim, jer mi je nemoguće zamisliti život ako bi me on ostavio, međutim, ponekad mislim da nije sav svoj, da mu nije u glavi sve u redu. U trenucima kad se ponaša lijepo ja pokušam da uspostavim komunikaciju i doznam što je no on se tada povlači i šuti. Moja prijateljica ima teoriju da je on psihički bolesnik i savjetuje da se odmaknem. Naravno, ja bih također tako nešto svakome savjetovala. A tko ne bi-dok se ne nađe sam u situaciji poput moje. Zaljubljena blesa. A zatim, prije par dana sam doznala da ima još jednu ženu s kojom održava ljubavni odnos kao sa mnom, što me dotuklo. Uz to mi je, kad sam mu rekla da znam vrlo bahato rekao da ga uhodim, da to prihvatim ili da idem dalje, da je on takav, da ne može samo s jednom ženom, itd…Nekako sam sve dobro podnosila dok nisam doznala, preko prijateljice da ima drugu vezu pored naše. Pa nije čak ni poricao. Vezu nemam snage prekinuti, ali prvi puta u životu evo doživljavam pravu ljubavnu patnju. Uz to mi je sto upitnika iznad glave. Ono što sam odlučila je da ga više ne pitam ništa o toj drugoj ženi, bar ću pokušati, jer priznajem da se zapravo bojim pitati da se ne bi naljutio i ostavio me.
Molim vas da mi odgovorite na mail, jer ne znam što mi je činiti i unaprijed vam zahvaljujem. Samo mi ne pišite da ga ostavim, da prekinem vezu. To ne mogu.  Što je ovo što mi se događa? Da li je ovaj čovjek manipulator ili nije normalan?