ljubavna prevara

Ljubavna prevara i opraštanje

Ljubavna prevara ili preljub je ono što najteže možemo oprostiti. Ili nikako…
Oproštaj je ono što nas se uči od djetinjstva. On je prije svega utjeha i olakšanje za osobu koja oprašta, a tek onda nešto drugo. No da li u ljubavnoj vezi uvijek treba opraštati?

1. Uvijek ćete brinuti da će se ponoviti

Ponovo izgraditi povjerenje nije lako. Kako vjerovati da to neće ponoviti? Neće svaki muškarac ponovo prevariti, no kada je to učinio jednom i “izvukao” se što ga sprečava da to ponovi? Velika je vjerojatnost da ćete se svaki puta kada nije uz vas pitati gdje je, s kim je i što radi. Veza u kojoj ste stalno na iglama nema smisla.

2. Pomirenje je lakši izlaz

Da, može se činiti kao da je opraštanje i pomirenje teže jer morate biti snažna i boriti se za vezu, no u stvari je to lakša opcija. Jer samo prelazite preko njegove nevjere i ostajete u istim okvirima kao i prije, odnosno ponovo ih pokušavate sagraditi. Nije lako prekinuti vezu, ali veoma je teško i napustiti sigurnost veze, svega što ste dijelili i krenuti dalje sama.

3. Stvari mogu ići samo nizbrdo

Ako prekinete možete krenuti iznova i preboljeti emotivne povrede koje ste zadobili u vezi s tom osobom. Ako pak se pomirite moguće je sa samo produljujete svoju bol. U vezi će biti samo još više svađa, nepovjerenja, optuživanja…

4. Moguće je da riskirate svoje zdravlje

Ako vas je prevario jednom, ili još gore više puta, povećavaju vam se šanse da od njega, ako se nije zaštitio, pokupite neku spolnu bolest. Nije to lijepa pomisao, no mogućnost postoji.

5. Nikada neće imati isto poštovanje prema vama

Da vas je cijenio i poštovao ne bi vas prevario niti bi pomišljao na to, a ako ga ponovo pustite u svoj život vi mu govorite da je dopušteno lagati i varati, postoje šanse da će “relapsirati”.

6. Vi možete puno bolje od njega

Vi zaslužujete biti s muškarcem kojem ćete moći vjerovati svim svojim srcem i koji vas nikada nije iznevjerio. Svaki prekid je težak, ali sada možete pronaći muškarca koji će vas zaista voljeti i ponašati se prema vama s poštovanjem koje zaslužujete.

7. Varanje je samo simptom, ne bolest

Ako vas je prevario, onda ili nešto nije u redu s njim ili nešto ozbiljno ne valja u vašoj vezi. Ako netko zaista voli drugu osobu onda je ne vara i ne uzrokuje bol koju varanje izaziva. To se naprosto ne radi kada volite nekoga.

8. Bi li on vama oprostio kada bi situacija bila obrnuta?

Često je situacija s osobama koje varaju – nikako ne bi mogli podnijeti kada bi partner njih prevario (zato upravo ove osobe često optužuju partnera da je prevario). To je dvostruki standard koji ne biste trebali trpjeti.

9. Izgubite samopoštovanje

Ako ponovo prihvatite vezu s osobom koja vas je prevarila, onda gubite dio djelić svog samopoštovanja. Biste li vi svojoj najboljoj prijateljici savjetovali da ostane i dalje sa suprugom koji je vara? Ili biste očekivali da pokaže malo više samopoštovanja?

ljubavnidetektiv.com

10. Veza nikada neće biti ista

Jednom kada je povjerenje izigrano veoma ga je teško, ako ne i nemoguće, u potpunosti vratiti. To će promijeniti cijelu vezu nagore, a sumnje u partnera uvijek će biti prisutne. Zato dobro razmislite treba li vam takva veza u životu.