ljubavna pitanja

ISKUSTVO JEDNOG LJUBAVNIKA

Iskustvo jednog ljubavnika


Čitao sam tako o iskustvima ljubavnica i vidim da su sve nekako ispale žrtve u svojim ljubavničkim vezama, a da su muškarci svaki put krivi za sve. Tako sam odlučio podijeliti svoje iskustvo.
Imam 48 godina, slobodan sam, a u vezi sa ženom koja je u braku bio sam tri godine. Ona je tada imala 28. Zaljubio sam se na prvu, a i ona je izgledala silno zaljubljena i spremna da napusti svoj brak, bar je tako obećavala svako malo. Pričala mi je o svome nesretnom braku, mužu koji je maltretira i o tome kako jedva sastavljaju kraj s krajem, jer on neće da radi, a ona ima slabo plaćen posao. Kako sam dobrostojeći, ili ne bogat u pravom smislu te riječi, svako malo bih joj davao određene svote novca, a da nije direktno pitala već samo napominjala da ne zna kako će se prehraniti “ovaj mjesec.” Potom je počela sama tražiti novce, davao sam. Smatrao sam da je posve u redu pomoći ženi koju voliš i koja te voli i s kojom planiraš nastaviti život-nakon što se rastavi od muža. Doista mi je pokazivala ljubav, kako sam tada mislio, na sve moguće načine, a u biti, kada sad razmišljam, to što je ona pokazivala bilo je samo na riječima i intimnom odnosu. Kako sam otkrio zavjeru, da je tako nazovem? Jedno večer u mome stanu, nakon što sam joj “posudio” doista veliku svotu novca za zadnju ratu navodnog kredita i nakon što je ultimativno rekla da je suprug išamarao i da je ovaj put gotovo s brakom, na trenutak sam otišao u kupaonu i odjednom začuo da s nekim razgovara. Navesti ću doslovno njezine riječi koje su dopirale do mene:
“Uspjela sam ga ovaj put pravo izmusti, nikad nije dao više. Da, rekla sam za kredit. Ma nisam zaboravila, napomenula sam da ću uskoro predati zahtjev za razvod. Da, možeš reći staroj, imamo lovu. Ajde ljubavi, vidimo se kući večeras”
Glas joj je bio posve drugačiji, grublji, dublji, jer sa mnom je pričala maznim glasom, skoro šapatom, pa me i to u mojoj zaljubljenosti izluđivalo i uzbuđivalo kod nje.
Stop sam učinio? Kako sam se osjećao? Stajao sam nepomično ne znam koliko dugo dok su mi se u glavi vrtjele misli od optužbi do apstraktnih opravdanja kako to mora imati neko normalno objašnjenje, kako se to ne odnosi na mene, kako sam nešto pogrešno shvatio i sve tako u krug dok nisam čuo njezin mazni glas koji me pita “što radiš toliko u kupaoni, daj dođi već mi fališ.”
Tad mi se smračilo pred očima. Izašao sam I tražio da mi da mobitel odmah. Počela se lagano buniti, a kad sam je grubo uhvatio za ruku i izderao se, tad se pojavio onaj njezin glas koji sam čuo dok je razgovarala na telefon; grubi, duboki glas.
Počelo je s opravdanjima, potom s uvredama dok sam ja, istrgnuvši joj torbicu iz ruke bez riječi piljio u broj zadnjeg poziva-njezin kućni broj. Razgovarala je s mužem, nije teško za pretpostaviti. Da ne ulazim u daljnje detalje, moja voljena i ja, “njezin do smrti voljeni”-tako je često znala reći, uzeo sam novce iz torbe i istjerao je van dok je ona plačući i bacajući šokantno pogrdne riječi odlazila.
Ostao sam sam, tu noć nisam oka sklopio, a ni narine dvije. Četvrti dan, možete me zvati papkom, nazvao sam je da pitam da mi objasni ZAŠTO? Sada kad razmišljam, osjećam se doista kao kreten, ali ludo sam volio tu ženu i nikako nisam mogao prihvatiti činjenice koje su bile jasne kao dan. Javila se i opet maznim glasom pokušala s nevjerojatnom pričom, u biti, istom pričom o siromaštvu i svojoj ljubavi prema meni koja nije upitna bez obzira kako to meni izgleda…
Što Je bilo dalje? Učinio sam još goru stvar rekavši joj da mogu oprostiti, ali da joj novac više nikada neću dati. Žalosno je na što je sve čovjek spreman kad je zaluđen od ljubavi. Rekla je da nikakvi ultimatumi ne dolaze u obzir i da ona ne će nastaviti vezu s nekim “tko je ucjenjuje.”
Ovdje sam anoniman, ne za se tao sam, pa mogu priznati da tu ženu i dalje volim. Ponekad, kad popijem više, nazovem, javlja se njezin suprug i prijeti.
Samo kelim da ovi osjećaji zamru, da prestanu. Želim nastaviti normalan život, ali ne znam kada ću za to biti sposoban.
M. 48 god.