prekid ljubavne veze

Prekidi ljubavnih veza

Prekidi ljubavnih veza bolan su, ali neizbježan dio života.

Prije ikakvog pokušaja za nastavak prekinute ljubavne veze, obje osobe moraju odvojiti malo vremena za samopreispitivanje. I jedna i druga strana trebala bi razmisliti zašto je veza uopće prekinuta i što može učiniti da spriječi da se to ponovi ako dođe do nastavka odnosa. Priznati da je potrebna promjena od krucijalne je važnosti. Osim toga, bitno je ispričati se i preuzeti odgovornost za sve radnje ili ponašanja koja su doprinijela razdvajanju. Mora se biti otvorenog uma i s razumijevanjem za tuđe misli i emocije. Svaka osoba treba komunicirati transparentno i iskreno. Obe strane bi trebale priznati svoje greške te doći do kompromisa s kojim bi oboje bili zadovoljni.
Bitan aspekt za obnavljanje prekinute veze je pomiriti se sa svojim pogreškama i raditi na iscjeljivanju trauma iz prošlosti, jer ih one sprječavaju da otkriju emocionalne okidače koji dovode do neželjenog postupanja prema voljenoj osobi. Traume iz prošlosti su u većini slučajeva prepreka da se zdravo preboli prekid. Osim toga, pomoglo bi kad bi obje strane bile spremne uložiti napor potreban za ponovno uspostavljanje povjerenja, poboljšanje komunikacije.
Što ako jedna strana ne želi nastavak veze?
Poštivanje odluke bivšeg da ne želi biti s vama može biti vrlo teško i emocionalno bolno, ali postoji nekoliko načina da prihvatite i riješite situaciju. Ono što je najvažnije jeste spoznati da nikoga ne možete natjerati da vas silom voli ili želi.
1. Dajte si vremena da se izliječite: dopustite si to vrijeme prekida ljubavne veze potrebno da prođete kroz emocije boli i tuge

2. Usredotočite se na sebe: Presudno je razmisliti o individualnom rastu i sljedećim koracima za osobni napredak. Iskoristite ovu priliku da se upustite u hobije ili izazove u kojima ste oduvijek željeli sudjelovati, umjesto da se namjerno ozljeđujete tijekom razdoblja ozdravljenja, ali ne zaboravite ostati vjerni onome što jeste.

3. Ograničite kontakt s bivšim: Prekinite bliske veze jer bi romantična zamišljanja o nstavak mogla lako odgoditi da se oporavite. Bez toga ćete teško naprijed.

4. Usredotočite se na savjete i podršku prijatelja ili obitelji koji vam sa strane realno mogu sagledati sliku situacije i pomoći da je i vi sagledate u istinskom svjetlu.

5. Ono što je možda najvažnije jeste shvatiti da sve ima svoj kraj i ako niste sudbinski povezani prihvaćanje promjena kroz odnose i ljubavne i druge vrste je mudro, a ako ne i neizbježno.

6. Alternativa: Možete zatražiti pomoć sa spiritualne strane kao što je savjetovanje s tarot majstorima ili vidovnjacima koji bi vam mogli otkriti mnogo toga što se ne može spoznati ni vidjeti na prvu.