mlađi muškarac

Ljubav mlađega

Imam 59 godina, u braku sam, i znam da moja situacija nije baš nešto posebno, ali imam želju podijeliti je s drugima koji su eventualno u sličnom ljubavnom odnosu ili su to nekada bili.
Bez ikakvih najava kako to obično biva, zaljubila sam se preko noći u muškarca mlađeg od mene jako puno godina, što će reći da je njemu još nepunih 30. On je odmah na startu rekao da voli, kako se izrazio “starije gospođe” ali ja iskreno nikada do tada nisam imala vezu s mlađim muškarcem niti su me privlačili. Da, on je u dugogodišnjoj vezi s djevojkom svojih godina.
To traje već pune dvije godine. U početku je bilo doista divno, bio je jako romantičan, pažljiv, nježan i mislila sam da mi je sudbina konačno podarila sreću, jer mi je brak katastrofa. Bila sam spremna, ovako naivna i bez promišljanja napustiti brak, ostaviti sve, čak i po cijenu da me moja djeca zamrze, toliko ga volim. Kažem BILA.
Nakon nekih par mjeseci veze on je počeo spominjati svoj brak mada smo se dogovorili da o tome nećemo. Međutim, to spominjanje je bilo uzdizanje njegove veze, djevojke i njihovog odnosa i to direktno dok smo ležali u krevetu nakon intime. Prvo što mi je palo na pamet jeste da ga upitam što radi sa mnom ako mu je tamo tako dobro no kao začarana, nisam ni zinula. Počeo je s tom pričom sve češće, a ja sam i dalje šuteći slušala. U stvari, svjesna sam da me je bilo strah progovoriti, pitati, suprotstaviti se. Zatim je s tim naglo prestao. Uslijedio je novi šok. Jednog dana sastali smo se na našem tajnom mjestu, a on se pojavio poprilično pijan. Počeo mi je govoriti da sam prestara za njega, da mu mogu biti majka, da što sam ja mislila kad sam ga ZAVELA…Ovdje ću pripomenuti da je on obigravao oko mene mjesec dana dok se nisam preko noći zaljubila. Redao je uvrede, a što pijan govori, najčešće trijezan misli-bar tako se kaže. Naljutila sam se i krenula otići, on me povukao za ruku i dva puta pljusnuo tako jako da sam pala, a zatim izletio u noć, pobjegao.
Odlučila sam prekinuti vezu koliko god da ga i dalje volim, no nisam to učinila. Sutradan mi je vibrirao telefon na poslu satima dok se konačno nisam javila, a on se plačnim glasom počeo ispričavati i objašnjavati da kad popije da je tada lud, da se to neće više ponoviti i molio me da se nađemo. Naravno, popustila sam.
Jedno vrijeme je sve bilo u redu, onda je opet počeo o svojoj vezi, opet se napio, opet me udario, opet se ispričavao, ja opet popustila.
Umorna sam, osjećam se jako starom, osjećam se jako glupom i jadnom, ali ne mogu prekinuti ovaj odnos, ne mogu se zamisliti bez njega. Živim u strahu da će me ostaviti, zato sve podnosim, živim u strahu da će možda ući u brak s tom djevojkom. sva sam u strahu, ali ne mogu bez njega ma tko što mislio i rekao.
Svjesna sam svega, ali osjećaji me nadjačavaju, zapravo vladaju sa mnom i osjećam se kao zatočena s njim, ali dobrovoljno zatočena.
Znam da neće još dugo sve ovo trajati, meni idu sve poznije godine, a on je tako mlad. I sretna i nesretna u isto vrijeme, to sam ja. To je moja ljubavna priča.