ljubavni trokut

Ljubavni trokut

Osjećam potrebu iznijeti svoje iskustvo, jer mi se ne čini baš svakodnevno, ne znam, možda se varam. Moja veza je sretna veza-mnogi bi to rekli, pa i ja sam to govorila do nedavno. Slažemo se astrološki, naši znakovi se u horoskopu savršeno podudaraju, imamo dobru komunikaciju, intima je zadovoljavajuća, mada je prije koji mjesec bila mnogo bolja. Prije par mjeseci dogodilo se nešto što je unijelo nemir, rasprave, pa i kratkotrajni prekid. Moj partner je nedavno izrazio želju da bi volio utroje, s njegovim rođakom. Iznio je to na vrlo oprezan način, prvo nabacujući aluzije, a zatim i direktno. Kako je vidio da sam šokirana, počeo je s objašnjenjima i uvjeravanjem kako bi to osvježilo naš intimni život, kako to odavno želi, ali se nije usudio prije reći, te kako bi ja, ako ga doista volim, to trebala učiniti njemu za ljubav, a “vidjet ćeš i tebi će biti super kad probaš”-dodao je na kraju. Naravno da sam ga poslije prvotnog šoka odbila, a onda su počele rasprave, pa svađe, pa taj jedan prekid. Počela sam sumnjati u njegovu ljubav, jer tko bi gledao ženu koju voli s drugim u intimnom odnosu?

Razgovor s prijateljicom me naveo da mu postavim pitanje: da li bi on također imao odnos s drugim muškarcem kojeg bi ja predložila. Na to je dao tipičan muški odgovor kako to nije isto, kako ga tako nešto mogu pitati, kako bi on s bilo kojom ženom koju predložim…To me dokrajčilo. Upitala sam se, da li tako nešto može predložiti i poželjeti osoba koja vas istinski voli? U biti sam izgubljena i ne usuđujem se samoj sebi dati odgovor, zapravo ga pokušavam u mislima na sve načine pokušati opravdati, jer u svemu drugome je ostao isti, onakav čovjek kakvog želim, ali kad se ta tema povede, (a u zadnje vrijeme kao da nam je to jedina tema), ja više ne znam tko je on. (U par navrata je pozvao tog svog rođaka da bude s nama u društvu.) Čak sam na trenutke i u očaju počela razmišljati tako da je možda u redu u ime ljubavi ispuniti mu želju…Grozim se nad samom sobom dok ovo pišem, ali i dalje mi se iz prikrajka prikrada ta misao. Jer ga ludo volim, jer se bojim da ću ga izgubiti, jer ne mogu zamisliti život bez njega. S druge strane se mislim, što ću ja biti njemu nakon toga? Da li bi, ako bih pristala na ono što traži, uskoro htio da budem i s drugim muškarcima?

Možda sam zaglupljena u ovoj svojoj situaciji, ali ono čega me najviše strah jeste da je njegova ljubav prošla i da će me uskoro ostaviti i ako pristanem i ako ne pristanem. Trebam savjet, trebam pomoć, ali ne od onih koji će odmah u startu reći: ne voli te, ostavi ga. Ne mogu ga ostaviti i u srcu se nadam da me još uvijek voli.

V.